Als iets dat uit de zee komt op een bord ligt dan is mijn vriend blij. Katwijkers hè, dan krijg je dat. Paella was dan ook één van de gerechten die hij wel weer eens wilde eten. U vraagt wij draaien. Maar dan natuurlijk wel mijn variant erop. Tomaten paella met chorizo en garnalen.
Los van mijn “eerste keer” paella was dit ook mijn eerste keer dat ik saffraan gebruik. Ik hou er wel van om nieuwe dingen te proberen. Ik hoorde overal dat saffraan onwijs duur is, maar de hoeveelheid die je nodig hebt voor dit gerecht kostte ongeveer 1 euro. Dat viel dus gelukkig mee.
Enige nadeel aan dit gerecht? Ik vond het persoonlijk wat weinig groenten maar wist niet hoe ik er meer groenten in kon verwerken zonder het complete gerecht te verpesten. Maar ach, er zat chorizo in, dat smaakt een beetje naar paprika dus dat tel ik gewoon mee als groenten.
Ik zat vandaag trouwens te denken, chorizo is natuurlijk niet super gezond omdat het zo vet is. Maar doordat ik het vet van de chorizo als vervanging van olie gebruik valt het volgens mij allemaal wel mee.
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- 300 gram paella rijst (kon ik niet vinden, ik gebruikte risotto rijst)
- 100 gram chorizo
- 16 grote garnalen
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 1 grote ui
- 15 draadjes saffraan
- 1 citroen
- 1 glas witte wijn
- 400 ml kippenbouillon
- blikje tomatenblokjes
- 2 tenen knoflook
- peterselie
- Week de saffraan in een glas witte wijn.
- Snij de chorizo in stukjes en snipper de ui.
- Bak de chorizo aan zonder olie in de pan te doen.
- Wanneer de chorizo genoeg vet heeft verloren kun je de gesnipperde ui toevoegen.
- Snij de tenen knoflook fijn en doe deze tegelijk met alle rijst in de pan.
- Doe vervolgens de tomatenblokjes en de bouillon erbij.
- Blijf de rijst nu roeren, de rijst zal de vocht opnemen.
- Als de rijst bijna gaar is kun je de garnalen en de erwten toevoegen, deze hebben niet zo lang nodig.
- Serveer de paella met een partje citroen en wat gehakte verse peterselie.
- Ik ben niet zo goed in duidelijke kooktijden aangeven voor de paella. Bij mij was het ook gewoon regelmatig kijken en proeven tot de rijst gaar was.
- With love,