Season with love

Tarte tatin van ui met geitenkaas

Tarte tatin van ui met geitenkaas

Dit is mijn nieuwe favoriete lunch. Ik ben sowieso gek op alles met ui. Gekarameliseerde ui is serieus één van de lekkerste dingen op deze wereld. Zoiets simpels, zo lekker. Dat ik dit lekker zou vinden was dus geen verrassing. Houden jullie ook zo van ui?

Ik hou van zulke gerechtjes waarvoor ik niet eens naar de supermarkt hoef. Al hebben de meeste mensen misschien niet standaard bladerdeeg in de vriezer liggen. Ik wil ook wel eens proberen om zelf bladerdeeg te maken, maar soms een keer een gemaksproduct kan geen kwaad toch?

 

Tarte tatin van ui met geitenkaas

Wat heb je nodig:

Ik wilde een mooie tarte tatin voor één persoon maken, daarom gebruikte ik mijn wok. Die is onderin precies een mooi formaat voor één tarte tatin.

Verwarm de oven vast voor op 180 graden.

Doe olie in de wok/pan en haal de schil van de uien. Snijd de uien in dikke plakken. Doe deze in de wok en laat deze even op zacht vuur garen. Wanneer ze een beetje zacht zijn kun je de balsamico azijn, honing, suiker, tijm, oregano, peper en zout toevoegen. Laat ze zo een beetje mooi karameliseren. Dit gaat zo in de oven nog verder.

Pak het plakje bladerdeeg en rol deze uit totdat je er een rondje uit kunt snijden dat groot genoeg is om de hele tarte tatin te bedekken, prik met een vork allemaal gaatjes in het deeg. Snij het rondje eruit en leg dit bovenop de uien.

Zet de complete pan in de voorverwarmde oven en laat deze 20 minuten in de oven staan.

Haal de pan er na 20 minuten uit, draai heb met een bord om zodat de tarte tatin op het bord valt. Serveer dit met kleine stukjes geitenkaas bovenop. Ik gebruik graag de geitenkaas van de Lidl, deze heeft maar een zachte subtiele geitenkaas smaak.


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!