Je kunt stoofperen makkelijk zelf maken, mijn basis recept voor stoofperen heb ik al eerder geplaatst. Maar als je ze maakt kun je er het best meteen een hoop maken! Ze gaan namelijk sowieso wel op. Serveer ze als bijgerecht bij een warme maaltijd, snoep ze op als snack of eet ze lekker als dessert. Stoofperen zijn altijd lekker!
Al ruime tijd voordat Sinterklaas het land in komt beginnen mensen massaal zakken kruidnoten te kopen. Ik snap de verleiding maar vind het stiekem nog lekkerder om ze ergens in te verwerken. Zoals bijvoorbeeld deze kruidnoten cupcakes. Al heb ik wel een zwak voor de chocolade kruidnoten, die zijn zo lekker! Ik heb ze al 2 jaar niet op, vorig jaar was ik rond deze periode op dieet en heb ik me netjes ingehouden. En dit jaar koop ik in ieder geval geen kant en klare koek en snoep. Misschien moet ik zelf eens chocolade kruidnoten maken?
Vieren jullie dit jaar Sinterklaas? Ik kan me de laatste keer Sinterklaas vieren niet eens meer herinneren, maar dit jaar ga ik weer eens Sinterklaas vieren. Met de schoonfamilie. Ben benieuwd hoe dat is!
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- Stoofperen
- Kruidnoten
- Garneer amandelen
- 20 gram roomboter
- 1 el bloem
- 1 el donkere basterdsuiker
- 1 el kristal suiker
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de stoofperen in een klein ovenschaaltje.
- Verbrokkel de kruidnoten en verdeel deze over de stoofperen.
- Wrijf de boter, beide suikers en de bloem tot een kruimel deeg.
- Verdeel dit deeg over de crumble heen.
- Maak af met wat garneer amandelen.
- Weer eens wat anders met kruidnoten!
- With love,