Season with love

Bloemkool ovenschotel

bloemkoolovenschotelJeetje, als mijn oven op grillen staat moet je vooral niet even 3 seconden de andere kant op kijken. Een paar donkere plekjes, maar daardoor echt niet minder lekker. Deze bloemkool ovenschotel is gewoon een lekkere Hollandse maaltijd. Ook wel eens lekker op z’n tijd. 

Als wij iets weinig eten dan is het wel gewoon een lekkere Hollandse maaltijd. Mijn vriend is er niet zo gek op, helaas deelt hij mijn liefde voor bloemkool niet. Ik probeer het steeds weer op andere manieren maar heel erg enthousiast zal hij er nooit van worden. Gelukkig eet die het wel gewoon op. 

Maar voor de mensen die net als ik wel enorm veel van bloemkool houden is deze bloemkool ovenschotel perfect. 

Ik maakte hem in een ovenschaal voor twee persoon, wat handig is dat! Ik heb deze gekregen van mijn moeder. Of nouja, mijn moeder heeft punten gespaard voor mij zodat we hem voor maar 3 euro konden kopen. Super fijn, want met een grotere ovenschaal kom ik toch altijd in de verleiding om nog een beetje op te scheppen. Nu weet je zeker dat je genoeg maar niet teveel hebt. 

Als jij nou wel met meer bent, dan verhoog je de hoeveelheden gewoon! 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Bloemkool ovenschotel
Serves 2
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 kleine bloemkool
  2. 250 gram rundergehakt
  3. 1 ui
  4. 6 kleine aardappelen
  5. 75 gram geraspte kaas
  6. 2 tl mosterd
  7. 1 tl grove mosterd
  8. 1 tl paprikapoeder
  9. 1 tl kerrie
  10. 1 teen knoflook
  11. scheut melk
  12. peper
  13. zout
Instructions
  1. Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar.
  2. Snipper de ui en snij de roosjes van de bloemkool.
  3. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Bak het gehakt met de ui rul.
  6. Bak de teen knoflook mee en doe hier het paprikapoeder en de kerrie bij.
  7. Voeg de bloemkool wanneer deze gekookt is toe aan het gehakt en breng op smaak met peper en zout.
  8. Maak van de aardappels een puree door ze te stampen en een klein beetje melk toe te voegen.
  9. Doe beide soorten mosterd bij de puree en breng verder op smaak met peper en zout.
  10. Doe het gehakt in de ovenschaal en doe hier vervolgens de puree overheen.
  11. Verdeel de kaas erover en plaats voor 20 minuten in de oven.
  12. Zet hem de laatste 5 minuten even onder de gril.
Notes
  1. Direct serveren.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/