Season with love

Vers(us) pakje: Knorr lasagne

Vers of pakje knorr lasagneIk hou van vers koken. Simpel, budgetvriendelijk maar vers koken. Toch realiseer ik me dat er bij enorm veel mensen nog wel pakjes en zakjes in de kast staan. Zelf kook ik ook nog niet zolang, ik ben ook gewoon begonnen met pakjes. Steeds iets meer zelf toevoegen en uiteindelijk gewoon helemaal zelf maken.

Door een goed artikel op het blog van Miss Craftsy werd ik aan het denken gezet. Wat maakt mijn blog uniek? In mijn ogen is dat het feit dat ik ook nog aan het leren koken ben, ik ben zelf nog maar een beginner. Ik kook voornamelijk simpele gerechten, ik gebruik geen rare, dure exotische producten. Mijn blog is er niet voor fanatieke foodies, maar met mijn blog wil ik juist aantonen dat iedereen kan koken.

Maar komt dat ook genoeg naar voren in mijn recepten? Met deze nieuwe rubriek wil ik aantonen dat je gerechten zelf bereiden echt niet veel lastiger is dan de gebruiksaanwijzingen van de achterkant van een pakje opvolgen. Voor deze eerste “Vers(us) pakje” maak ik de lasagne van Knorr. Zie jij de verschillen?

 

De prijs

Sommige mensen denken dat zelf koken duur is, dus laten we beginnen met een simpel kosten plaatje. (prijzen gebaseerd op de prijzen van de Albert Heijn) :

Knorr lasagne:

Totaal: 8,98 euro.

 

Zelfgemaakte lasagne

Totaal: 7,86 euro.

Bij mijn zelfgemaakte lasagne komen dan nog wel kruiden. Maar van één keer lasagne maken bespaar je dus al 1,10 euro, daarvan kun je lekkere verse kruiden kopen en die kun je vaker gebruiken. Ik heb ondertussen al weken een basilicum plantje staan die ik ooit voor één euro heb gekocht.

Conclusie, zelf koken is duur als je het maar één keer doet. Maar als je gewoon een fijne voorraadkast maakt ben je uiteindelijk voordeliger uit.

 

Mijn mening over de Knorr lasagne

Mijn bedoeling was eerst om een recept te verzinnen dat zo dicht mogelijk bij het pakje in de buurt kwam. Veel mensen schijnen het lekker te vinden, dus waarom niet? Maar bij de lasagne kwam ik er al snel achter dat het niet zou werken. Het heeft zo’n typische niet te plaatsen smaak. Het smaakt totaal niet naar de producten die je gebruikt, maar alsof je op een bouillonblokje zuigt.

Ook viel het mij direct op dat er bij deze lasagne geen bechamelsaus zit. Wat is nou een lasagne zonder bechamelsaus? Dat kan gewoon echt niet.

Je zult op de bovenstaande foto ook het kleurverschil wel zien. De Knorr lasagne ziet er bleek en bruin uit. Niet heel echt smakelijk toch? Ik was ook een beetje verbaasd toen ik zag dat ik melk moest toevoegen aan de bolognese saus. Daar had ik nog nooit van gehoord.

De saus blijft terwijl je hem maakt dun, dat staat ook op de verpakking. Wanneer je hem dus in de oven bakt krijg je een erg compacte lasagne.

Al met al was ik er niet erg over te spreken. Tegelijkertijd maakte ik mijn eigen lasagne en deze verbleekte daarnaast letterlijk. Ik was verbaasd dat ik dit jarenlang heb gegeten en ook daadwerkelijk lekker heb gevonden. Ik kan nog steeds niet zeggen dat het vies is. Het is niet vies. Het is eetbaar.

 

Mijn lasagne

Ik zeg nergens dat mijn lasagne perfect is. Wel is dit een erg goede optie die je kunt maken zonder gebruik van een pakje. Je proeft de kruiden, het gehakt en het zurige van de tomaten. Je moet de groenten zelf snijden, maar als je dit doet terwijl het gehakt bakt hoef je niet langer in de keuken te staan dan bij een pakje.

Wat heb je nodig:

Zet een pan op het vuur en laat deze warm worden. Doe het gehakt hier in en laat dit mooi rul bakken. Houd het goed in de gaten, maar ondertussen kun je wel de groenten vast snijden.

Snipper de ui fijn, snijd de prei in halve ringetjes en de champignons in dunne plakjes.

Als het gehakt rul gebakken is kun je de groenten toevoegen. Begin met de ui, daarna de prei en als laatst de champignons aangezien die het kortste nodig hebben. Pers de knoflook en doe deze samen met de oregano en het paprikapoeder bij het gehakt. Even kort door verwarmen en daarna de gezeefde tomaten erbij doen. Als laatste de basilicum fijn snijden en bij de saus doen. Zo ongeveer een kwartier door laten pruttelen. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Als de saus bijna klaar is kun je beginnen met het maken van de bechamelsaus. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.

Doe de roomboter in de pan, wanneer deze helemaal gesmolten is kun je de bloem toevoegen. Deze moet je weer even garen, dan neemt hij de melk beter op en krijg je een mooie gebonden saus. Als de bloem even heeft staan bakken kun je rustig de melk toevoegen. De twee koppen melk zijn een indicatie, kijk zelf wanneer jouw saus de gewenste dikte heeft.

Doe een handje van de geraspte kaas in de saus en breng dit op smaak met peper en zout. Wanneer de kaas helemaal is gesmolten is de saus klaar.

Nu is het tijd om de lasagne op te bouwen. Begin met een laag saus, doe daar een laag lasagne bladen op. Ga zo verder tot de saus op is. Eindig met een laag lasagne bladen en doe daar de bechamelsaus over. Verdeel de geraspte kaas over de schaal.

Plaats deze lasagne in de oven voor 35/40 minuten.

Smakelijk eten! Ga jij de volgende keer voor een pakje of niet?

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!