Aubergine is een groente die ik eigenlijk nooit at. Maar als je meer groenten wilt eten dan probeer je ook vaker andere dingen. Zo ben ik er al achter dat aubergine gegrild erg lekker is. Maar probeer ook deze saus van aubergine eens!
Spaghetti met aubergine saus
Wat heb je nodig:
- volkoren spaghetti
- 4 aubergine
- 1 citroen
- 3 tenen knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl komijn
- 1 tl sambal
- halve tl kaneel
- peterselie
Begin met het wassen van de aubergine. Schil de aubergine vervolgens voor de helft. Haal één strook schil eraf met een dunschiller en laat daarnaast een strook schil zitten, ga alle aubergines af. Snij de aubergine in plakken en besprenkel met zout.
Aubergines hebben veel vocht dus je kunt ze het best even laten uitleggen. Leg ze verticaal in een vergiet en laat het zo even een half uur staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de aubergine over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een beetje olie. Zorg dat overal een beetje olie zit maar gebruik niet teveel.
Doe de aubergine een kwartier in de oven, draai ze om en plaats ze nog eens een kwartier in de oven.
Haal de aubergine uit de oven en snij ze met een koksmes fijn. Je kunt ze ook alleen met een vork prakken maar persoonlijk vind ik grote stukken schil niet zo lekker. Doe de aubergine vervolgens in een pan en doe hier alle kruiden (behalve de verse peterselie) en een mok water bij.
Laat het mengsel zo enkele minuten opstaan tot je een mooie structuur krijgt vergelijkbaar met jam. Voeg het sap van de citroen toe en een klein beetje rasp van de schil.
Serveren met gekookte pasta en een beetje verse peterselie. Een gekookt ei past er ook prima bij.
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!