Season with love

Snelle erwtensoep

doperwten soep

Snelle erwtensoepGeen brood in huis hebben is zo’n straf nog niet. Ik was mijn hele voorraadkast aan het nagaan. Wat zou ik kunnen gaan maken? Eigenlijk heb ik altijd wel genoeg in huis om iets te eten, maar je moet er ook maar net zin in hebben. Dit keer was ik vooral op zoek naar iets gezonds. Gelukkig heb ik standaard een doos diepvries doperwten liggen. Dat zou iedereen in huis moeten hebben, ze zijn uit de vriezer veel lekkerder dan uit pot en het is altijd makkelijk toe te voegen aan gerechten. 

Ik at deze soep dus als lunch maar hij zou ook heerlijk als diner gaan. Hij is niet zo zwaar als normale erwtensoep, maar vult wel goed. Dus als je geen tijd hebt om heerlijke ouderwetse dikke erwtensoep te maken dan is dit een prima snelle optie. 

Ik begin soep steeds meer te waarderen. Vroeger vond ik soep nooit een maaltijd. Als lunch kon het nog, maar soep is toch geen diner? Mijn schoonvader denkt precies hetzelfde, hebben meer mensen dat? Maar een goed gevulde soep is eigenlijk gewoon enorm lekker en aangezien ze over het algemeen redelijk caloriearm zijn kun je gerust een tweede kom pakken. Ik pak meestal liever een tweede kom erbij dan dat ik er brood bij ga eten. 

Ik praat te veel, zo is deze snelle erwtensoep helemaal niet meer zo snel. Laten we beginnen! 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Snelle erwtensoep
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 200 gram doperwten (diepvries)
  2. 200 gram aardappels
  3. 1 ui
  4. 500 ml bouillon
  5. 25 gram magere spek reepjes (optioneel)
Instructions
  1. Als je spekjes erbij wilt, bak deze dan eerst even kort aan in een pan en leg dit apart.
  2. Pak een soep pan en doe hierin een klein beetje olie.
  3. Snipper de ui en bak deze glazig.
  4. Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
  5. Doe de doperwten, aardappel en bouillon bij de ui.
  6. Laat dit zo zeker 20 minuten koken.
  7. Ga nu met een staafmixer door de pan tot je een mooie soep hebt.
  8. Proef en breng indien nodig verder op smaak.
  9. Direct serveren
Notes
  1. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/