Soms heb je iets waarvan je denkt dat het al perfect was. Van chocolade truffels dacht ik dat ook. Onwijs simpel, maar ook onwijs lekker. Maar toen ik deze chocoladetruffels met hazelnoten probeerde was ik verkocht. Dit is gewoon nóg lekkerder. Want nu heb je behalve onwijs zachte romige chocolade ook nog eens heerlijke krokante hazelnoten. Veel beter dan dat kan het toch niet worden?
Het was wel een hele uitdaging. Niet om ze te maken, want dat is onwijs simpel. Maar wel om er vanaf te blijven.
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- 200 gram pure chocolade
- 200 ml slagroom
- 10 gram roomboter
- 100 gram suiker
- 125 gram hazelnoten
- cacao
- kaneel
- zout
- Doe de suiker in een pan met dikke bodem en laat deze rustig smelten en karameliseren. Probeer te roeren maar in plaats daarvan de pan te bewegen.
- Hak de hazelnoten iets fijner en doe deze in de pan en breng op smaak met een beetje zout, zodra de suiker een mooie donkere karamel is.
- Draai het vuur uit en giet de hazelnoten op een bakpapier.
- Laat ze afkoelen en hak ze daarna in de keukenmachine fijn.
- Breng de slagroom aan de kook en voeg de chocolade in blokjes toe.
- Draai het vuur uit en voeg de boter toe.
- Blijf nu roeren tot alle chocolade en boter is gesmolten.
- Giet dit nu in twee verschillende bakjes.
- Doe in één bakje de helft van de hazelnoten.
- Zet dit ongeveer 4 uur in de koelkast weg om op te stijven.
- Leg een bakpapier over het aanrecht en strooi hierover de rest van de hazelnoten.
- Pak de chocolade waarin ook hazelnoten zitten en pak hier telkens een lepeltje van.
- Rol dit door de fijn gehakte hazelnoten heen totdat je mooie balletjes hebt.
- Doe hetzelfde met het andere chocolademengsel alleen deze haal je door de cacao met kaneel heen.
- Bewaar ze in de koelkast.
- With love,