Season with love

Tosti caprese

tosti caprese

Tosti’s ik vind ze heerlijk. Misschien niet de meest gezonde lunch, maar soms mag je jezelf wel eens verwennen toch? Al doe ik dat stiekem iets te vaak, waarbij ik mijn blog als geldig excuus gebruik. Deze tosti combineert het beste van twee werelden. Tosti en een caprese salade. Tomaat, mozzarella en basilicum, match made in heaven.

Veel mensen bakken hun tosti’s in een tosti ijzer, stiekem vind ik dat echt om te janken. Je plet je boterham helemaal, krijgt van die hele harde randjes. En vaak loopt er ook nog eens een streep diagonaal doorheen. Uiteindelijk houd je dan 2 happen kaas over en de rest is droog brood. Logisch dat je tosti dan niet te eten is zonder er een berg saus bij te doen.

Als ik een snelle tosti wil maken, dan bak ik mijn tosti’s in een grill. Daarmee is het resultaat wel altijd goed.

Maar als ik echt de ultieme tosti wil maken, dan bak ik hem heel langzaam in een koekenpan met een beetje roomboter.

Probeer dit recept voor een tosti caprese nu zelf!

 

tosti caprese

Nodig (2 tosti’s):

Nu weten we eigenlijk allemaal wel hoe je een tosti maakt. Snijd de ingrediënten eerst in mooie dunne plakjes. Beleg een boterham met dunne plakjes tomaat en plakjes mozzarella. Bedek dit vervolgens helemaal met blaadjes basilicum. Sluit dit af met de tweede boterham.

Doe een klein beetje roomboter in een koekenpan en laat dit helemaal smelten. Draai het vuur nu helemaal zacht en leg de boterhammen erin. Laat de boterhammen heel rustig bakken. Mijn tosti’s hebben aan beide kanten ongeveer 10 minuten in de pan gelegen. Je wilt dat de kaas helemaal goed smelt, het brood mag dus niet te snel donker worden.

Haal de tosti’s eruit wanneer beide kanten mooi goudbruin zijn.


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!