Season with love

Recept roze koeken

recept roze koeken

Roze koeken, zo’n stiekeme verleiding. Ik ben normaal helemaal niet van de zoetigheid, vast lastig te geloven als je alle zoete dingen op mijn blog ziet, maar toch is het echt zo. Maar als ik eens zin heb in zoetigheid, dan staan roze koeken wel ergens bovenaan mijn lijstje. Bij de bakker haal je de lekkerste enorm grote roze koeken, maar zelfs de simpele supermarkt variant is prima te eten.

Raar genoeg had ik ze nog nooit zelf gemaakt. Waarom eigenlijk niet? Kan nooit lastig zijn.

Tijd dus om dat eens uit te proberen. Ik was niet helemaal tevreden met het resultaat, maar wanneer ben ik dat wel? Ik vond de kleur van het glazuur te licht. Maar aan de smaak dat doet niets af natuurlijk. Probeer ze ook eens!

 

Recept roze koeken

Wat heb je nodig:

Ik baal er soms zo van, voor elke soort koek moet je weer een andere bakvorm hebben. Nou, ik doe daar niet aan mee. Ik bakte deze koeken gewoon in een muffinvorm. Maar daar straks meer over.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

We beginnen met 100 gram zachte boter en 100 gram suiker in de mixer enkele minuten te mixen tot het een romig geheel is. Doe hier één voor één de eieren bij. Als laatst kun je hier de bloem doorheen mixen.

Vet de muffinvorm in met een beetje roomboter. Doe in elk vakje een eetlepel van het beslag. Met deze hoeveelheid kon ik 12 muffinvormpjes vullen.

Plaats de muffinvorm in de oven, na 20 a 25 minuten zullen de koekjes gaar zijn.

Laat de koekjes afkoelen.

Roer de poedersuiker en het bessensap door elkaar. Voeg bessensap toe tot dat het mengsel net vloeibaar is, maar laat het niet te dun worden.

Wanneer de koeken afgekoeld zijn kun je ze met de glazuur bedekken. Het glazuur zal vanzelf weer wat harder worden.

En voila, heerlijke zelfgemaakte roze koeken!


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!