Veel mensen haken waarschijnlijk al af bij het idee van zuurkool op een pizza, ik was in eerste instantie ook niet erg enthousiast. Maar uiteindelijk bleek het erg lekker te zijn. De hotdog rand is leuk om te serveren, maar eigenlijk is het nog lekkerder als je de hotdogs gewoon over de hele pizza heen legt. Maar hé, het oog wil ook wat.
Als jij de standaard pizza’s zat bent (kan dat eigenlijk?) dan is dit een enorm leuke afwisseling. Vroeger deden ze knakworsten in de macaroni, wij doen ze gewoon op een pizza.
Stiekem ben ik wel benieuwd hoe goed zulke dingen bij Domino’s zouden lopen. Zouden er veel mensen zijn die meteen denken van “Ja, dat wil ik!”?
Zijn er nog meer fastfood creaties die ik eens zou moeten proberen na te maken? Ik zou graag eens een recept vinden voor de magische Big Tasty saus. Die vind ik stiekem echt onwijs lekker. Waarom zijn de lekkere dingen altijd zo slecht?
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- 250 gram bloem
- half zakje gist
- 150 ml lauw water
- 200 ml creme fraiche
- mozzarella
- hotdogs
- bacon
- Mosterd
- zuurkool
- tijm
- oregano
- basilicum
- Kneed de bloem, het water en de gist tot een deeg. Breng dit op smaak met zout.
- Deeg zeker 10 minuten kneden en vervolgens 2 uur laten rijzen.
- Verdeel het deeg in twee stukken en rol het uit tot een grote platte cirkel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smeer ongeveer 1 cm van de rand een strook van het deeg in met mosterd en leg hier de hotdogs op.
- Vouw het deeg over de hotdogs heen dicht.
- Smeer de pizza in met de crème fraîche en verdeel hierover een beetje oregano, tijm en basilicum.
- Verdeel wat zuurkool over de pizza, niet teveel.
- Leg de plakken bacon hierop en als laatst wat geraspte mozzarella.
- Plaats de pizza voor ongeveer 20 minuten in de oven totdat die wat kleur heeft.
- Een beetje apart, maar wel lekker!
- With love,