Season with love

Bacon ei broodjes

baconeibroodje

Ik heb sinds kort een nieuwe baan en dat ging allemaal zo snel dat ik de eerste dagen mijn lunch bij de kantine moest halen. Niets mis mee, maar voor twee simpele broodjes was ik toch al 4 euro kwijt. Dat kan zelf natuurlijk een stuk goedkoper, maar als ik dan zelf lunch mee ga nemen wil ik wel een beetje iets lekkers meenemen. 

Zo ben ik afgelopen weekend aan de slag gegaan om verschillende dingen voor de lunch te maken. Ik maakte deze bacon ei broodjes, gehaktbroodjes en bananenbrood. Wat cherry tomaatjes mee in een broodtrommel en dat is een redelijk complete lunch. 

Ik heb de broodjes voor dit recept zelfgebakken, dat zijn gewoon mijn simpele witte bolletjes. Maar je kunt uiteraard ook gewoon andere broodjes gebruiken, zolang ze maar wel groot genoeg zijn om het ei in te proppen. 

Bacon en ei is natuurlijk een hele bekende combinatie maar door het op deze manier te presenteren ziet het er toch gewoon veel leuker uit? Dus perfect om mee te nemen naar de lunch, ze zijn koud namelijk heerlijk. Maar natuurlijk ook heerlijk op een zondags ontbijtje of bij een high tea. 

Wat nemen jullie mee naar de lunch? Of gaan jullie toch liever naar de kantine? 

bacon ei broodjes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 4 bolletjes
  2. 8 plakjes bacon
  3. 4 eieren
  4. 2 eetlepels crème fraîche
  5. peterselie
  6. peper
  7. zout
Instructions
  1. Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Snij de bovenkant van de bolletjes af, hol de broodjes uit.
  3. Zorg dat je natuurlijk wel genoeg brood laat zitten zodat het niet gaat lekken.
  4. Smeer de broodjes nu in met de crème fraîche.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Leg de bacon in de broodjes en breek de eitjes hierin.
  7. Maak af met een beetje peterselie.
  8. Plaats voor ongeveer 20 minuten in de oven tot de eieren goed zijn.
Notes
  1. Zowel warm als koud lekker!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/