Season with love

Appel kruimel cheesecake

appelkruimelcheesecake

Op Instagram was er een appeltaart wedstrijd. Wie bakt er de mooiste appeltaart? Altijd leuk om mee te doen, een appeltaart is natuurlijk sowieso lekker. Maar ik had geen zin in de traditionele appeltaart, die kennen we allemaal ondertussen wel. Daarom bedacht ik deze appel kruimel cheesecake. Een echte aanrader! 

Cheesecake is echt favoriet hier, ik heb er ondertussen al enorm veel verschillende soorten gemaakt. Zeker met de cheesecake die je niet hoeft te bakken kun je gemakkelijk variëren. Met Oreo’s, stroopwafel of heerlijk vers fruit. Misschien wel de makkelijkste taart die je kunt maken, maar toch altijd weer een succes. 

In deze appel kruimel cheesecake combineer ik heerlijke cheesecake, zoete appel en een krokant kruimeldeeg. Ik was niet van plan om zelf ook een stukje te eten, maar eenmaal aangesneden voor de foto kon ik er niet vanaf blijven. Had mijn vriend één stuk minder om mee te nemen naar zijn werk. En erger nog, hij kwam ook echt te kort. Dan voel ik me toch altijd een beetje schuldig. 

Gelukkig viel de cheesecake wel erg in de smaak bij de collega’s die wel een stuk hadden kunnen bemachtigen. Blijft toch altijd weer leuk om dat te horen. Voor mij een win-win situatie. Ik kan lekker bakken, andere mensen vinden het lekker om te eten en ik kan het recept met jullie delen. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Appel kruimel cheesecake
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 600 gram roomkaas
  2. 200 gram crème fraîche
  3. 4 eieren
  4. 3 appels
  5. 1 vanille stokje
  6. 200 gram witte basterd suiker
  7. 3 eetlepels kristal suiker
  8. 2 theelepels kaneel
  9. 200 gram speculaasjes
  10. 100 gram bloem
  11. 150 gram roomboter
  12. handje geschaafde amandelen
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe 100 gram bloem, 50 gram roomboter en 50 gram suiker bij elkaar.
  3. Wrijf dit tot een kruimelig deeg en zet dit apart.
  4. Sla de speculaasjes kapot, bekleed de springvorm met een bakpapiertje.
  5. Smelt de rest van de roomboter (100 gram).
  6. Meng de koekkruimels met de gesmolten roomboter, duw dit in de bodem van de springvorm goed aan.
  7. Roer de roomkaas los met de suiker, roer hier vervolgens de crème fraîche doorheen.
  8. Haal de merg uit het vanille stokje, doe dit samen met de suiker bij de roomkaas.
  9. Roer vervolgens één voor één de eieren hier doorheen.
  10. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
  11. Breng de appel op smaak met de suiker en kaneel.
  12. De koek bodem zit al in de springvorm, giet het roomkaas mengsel hierover.
  13. Verdeel de appels over de roomkaas.
  14. Doe nu het kruimeldeeg over de appels, maak de taart af met de geschaafde amandelen.
  15. Plaats de taart voor 1.5 uur in de oven.
  16. Laat hierna helemaal afkoelen.
Notes
  1. Een heerlijke combinatie van appeltaart en cheesecake!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/