Season with love

Sinaasappel tulband

sinaasappel tulband

sinaasappeltulband

Het gaat enorm goed met mijn blog en daarom wil ik graag mijn lezers een keer bedanken. Los van dit heerlijke recept voor een sinaasappel tulband met chocolade glazuur en gekonfijte sinaasappel heb ik ook een enorm leuke winactie! Van de winkel Cook&Co mag ik een prachtige tulbandvorm weggeven! De winactie staat onderaan dit artikel.

En als je dan zo’n prachtige tulbandvorm mag weggeven dan wil ik daar natuurlijk ook wel direct een leuk recept bij delen. Ik heb zelf helaas niet zo’n mooie vorm als jullie kunnen winnen. Maar toch was het resultaat heerlijk en stiekem vond ik het er alsnog erg leuk uitzien. Maar hoe kan iets dat druipt van de chocolade er niet leuk uitzien?


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Sinaasappel tulband
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 200 gram roomboter + extra om de vorm in te smeren (kamertemperatuur)
  2. 200 gram bloem
  3. 300 gram suiker
  4. 2 eieren
  5. 1 banaan
  6. 0.5 zakje bakpoeder
  7. 3 sinaasappels
  8. 1 x Chocolade glazuur
Instructions
  1. Haal de schil van de sinaasappels af met een dunschiller.
  2. Snijd hier vervolgens mooie hele dunne reepjes van.
  3. Breng een pannetje water aan de kook, blancheer de schillen 2 minuten.
  4. Herhaal dit 3 keer.
  5. Zet 100 ml water met 100 gram suiker op het vuur, laat zachtjes pruttelen.
  6. Doe de sinaasappelschillen erbij en laat een uur zachtjes pruttelen.
  7. Voeg water toe wanneer het teveel een karamel begint te worden.
  8. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  9. Prak de banaan en klop deze met de eieren los.
  10. Voeg de suiker, bloem, bakpoeder en roomboter toe en roer tot een glad beslag.
  11. Rasp de helft van de derde sinaasappel en voeg dit toe aan je beslag.
  12. Roer voor een laatste keer goed door.
  13. Vet je vorm in en zorg dat hij licht bedekt is met bloem.
  14. Doe je beslag in de vorm en zet voor een uur in de oven.
  15. Controleer of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken, als de prikker er schoon uit komt is hij goed.
  16. Giet de sinaasappelschillen af en laat ze afkoelen.
  17. Laat de tulband ook helemaal afkoelen.
  18. Maak de tulband af door er chocoladeglazuur overheen te gieten en versier hem met de gekonfijte sinaasappel.
Notes
  1. Een heerlijke tulband.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

 

WIN!

Bij de (web)winkel Cook&Co kun je alles voor in de keuken én voor op tafel vinden. Ik kan hier echt veel te lang ronddwalen en voel me dan net een kind in een snoepwinkel. 

Jullie maken kans op deze prachtige Nordic Ware tulbandvorm ter waarde van 34.95! Hier ga je gegarandeerd de mooiste tulbanden mee op tafel zetten. 

Wat moet je daar voor doen?

1. Mijn Facebook pagina liken.

2. Een reactie waarin je zegt dat je meedoet onder dit artikel achterlaten met een geldig mailadres waarop ik je kan bereiken. 

 

Deze winactie loopt t/m zondag 18 januari 2015, dan loot ik een winnaar.