Wat heb je nodig:
- 1 kilo uien
- 250 ml witte wijn
- tijm
- 3 laurierblaadjes
- peper
- zout
- bouillon (rund/groenten)
- 2.5 liter water
- 75 gram roomboter
- 2 el bloem
- 2 afbak broodjes
- geraspte kaas
We beginnen met het minst leuke klusje, snijd de uien in smalle ringen.
Zet een grote pan op een laag vuurtje en doe hierin de boter. Laat de uien hier drie kwartier zachtjes in stoven. Je wilt dat de uien helemaal zacht zijn, maar ze moeten niet verkleuren. Houd ze ondertussen dus wel in de gaten en roer ze regelmatig door. De laurierblaadjes en tijm kunnen hier direct bij.
Voeg wanneer de uien zacht zijn de bloem toe. Roer dit door en laat de bloemen een beetje garen. Tijd om de wijn en de bouillon erbij te doen. Laat de soep zo een uurtje op het vuur staan.
Verwarm een kwartier voordat de soep klaar is de oven voor. Snijd de afbakbroodjes in plakjes en strooi er geraspte kaas over. Zet ze in de oven op grill stand tot de kaas mooi krokant is.
Serveer de soep in een grote kom en leg daar bovenop een paar stukjes gegratineerde broodjes. Enjoy!