Season with love

Bami en nasi uit blik

baminasiuitblik

Ik heb het uitgesteld, maar nu moest ik er echt aan geloven. De bami en nasi uit blik. Ik had jaren geleden al horrorverhalen gelezen. Liep er in de winkel altijd met een grote boog omheen, maar was stiekem toch ook nieuwsgierig. Als het zo slecht is, waarom verkoopt het dan nog? Een paar maanden geleden heb ik het gekocht en eerst alle andere dingen getest. Ik zag er echt tegenop! Maar ik heb de bami en nasi uit blik nu toch voor jullie getest. 

Je kunt de blikken in zo’n beetje elke grote supermarktketen wel vinden. Ze kosten ongeveer 1,70 euro. Dat vind ik zelf nog best duur voor twee porties nasi. 

Minder dan de helft is rijst of mie. Je zou dus kunnen zeggen dat het een rijkgevulde maaltijd is. Maar eigenlijk zag ik dat er niet in terug. Waar hebben ze dat verstopt? Als je de blikken openmaakt, lijkt het alsof het één groot klef blok is. Het ruikt ook niet smakelijk. Maar ik moet eerlijk zeggen dat de maaltijden er na bereiding niet eens zo slecht uitzien. 

Het heeft kleur, je ziet de groenten en stukjes vlees. De rijst heeft verrassend genoeg zelfs een goede bite en is zeker niet klef te noemen. Tot zover positief. 

Helaas was bij de eerste hap al duidelijk dat dit geen succes zou worden. Ik kan de smaak niet helemaal plaatsen, maar hij is niet aangenaam. Het ergste is het vlees dat is gewoon echt niet te eten. Ik heb alles uiteindelijk verzopen in pindasaus en zelfs dat maakt het niet te eten. En laten we eerlijk zijn, je kunt een hoop lekker maken met pindasaus. Maar nasi uit blik blijkbaar niet. 

Van de bami kan ik niet zeggen dat hij nog bite heeft. De mie is zacht, te zacht. Maar vreemd genoeg vind ik de bami toch lekkerder dan de nasi. Terwijl ik overigens normaal altijd nasi zou kiezen. 

De smaak is iets beter of is die niet te definiëren. Lekker zou ik het niet noemen. Zodra het zwemt in de pindasaus is het wel weg te happen. Het enige dat dan echt nog stoort zijn weer die smerige stukjes vlees. Echt, als je dit soort bagger aan vlees in je product gaat stoppen, kun je nog beter geen vlees erin stoppen. 

Voor hetzelfde geld kun je beter zelf een pan nasi maken. Misschien wel vegetarisch, maar deze smerige stukjes zouden ook geen vlees mogen heten. En nasi is al zo’n simpel recept. Daar hebben wij toch geen blik voor nodig!?