Tony’s Chocolonely chocoladeletters

tonyletter

Het is een zware taak, maar iemand moet het doen. Vorig jaar heb ik geen enkele chocoladeletter gegeten. Zodra ik bedacht dat ik er wél eentje wilde hebben, kon ik nergens mijn letter meer vinden. Dit jaar had ik mijn oog op de Tony’s Chocolonely chocoladeletters. 

Behalve de normale pure en melk chocoladeletter, heeft Tony’s Chocolonely ook een chocoladeletter met marsepein en eentje met pepernoten erin. Ik vind de chocoladeletters van Tony’s Chocolonely er erg tof uitzien. De letter zit in een normale reep. Geeft je iets minder het gevoel dat je echt een letter zit te eten, maar is tegelijkertijd wel erg origineel. 

tonychocoladeletter

Ik keek het meest uit naar de letter met marsepein erin. Marsepein en chocolade is sowieso een geweldige combinatie. De melkchocolade van Tony’s Chocolonely vind ik altijd onwijs lekker. Dan zou je denken dat deze reep een echte knaller zou zijn. Toch? 

tonylettermarsepein

Helaas was het een grote teleurstelling. De blokjes marsepein (10 procent) waren lastig te vinden. Marsepein is redelijk subtiel van smaak, dat viel in deze hoeveelheid helemaal weg. Ik had echt een lekkere laag marsepein verwacht. 

De chocolade was alsnog erg lekker, maar zeker niet de moeite waard. Je kunt net zo goed een normale reep melkchocolade kopen. Na deze reep had ik alleen maar meer zin in wat lekkere marsepein. 

tonyletterpepernoot

Gelukkig had ik nog een tweede reep. Na de eerste was ik even helemaal klaar met Tony’s Chocolonely. Maar na deze reep ben ik toch weer erg enthousiast. Er zit precies een goede hoeveelheid krokante kruidnoot stukjes in. Dat is dan ook mijn enige opmerking. Ze noemen het pepernoten, maar dit zijn natuurlijk kruidnoten. Pepernoten zijn die grotere taaie. 

De goede verhouding kruidnoten met de heerlijke melkchocolade maakte mijn dag wel weer goed. 

Toch ben ik nog steeds een beetje teleurgesteld in Tony’s Chocolonely. Ik trap er elke keer weer in. Ik koop alle tijdelijke smaken, maar eigenlijk valt het altijd tegen. Ze doen er nooit genoeg van de smaakjes in. Iets meer lef zou fijn zijn. 

Toch kan ik de reep met zout en caramel nooit laten liggen. 

 

5 antwoorden
  1. Fleur Sophia
    Fleur Sophia zegt:

    Toen ik de foto’s zag dacht ik: oh mijn hemel, deze reep moet ik hebben! Maar jammer genoeg valt hij een beetje tegen en dus ga ik maar voor een normale reep als ik weer in de supermarkt ben. Die met karamel en zeezout bijvoorbeeld..

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.