boerenjongens oliebollen

Boerenjongens oliebollen

boerenjongensoliebol

Boerenjongens oliebollen. Oliebollen voor echte boerenjongens. Of stadsmeisjes zoals ik. Of gewoon voor iedereen die eens wat anders wilt dan de standaard oliebollen met rozijnen. Net zo makkelijk om te maken, maar wel een fijne variatie. 

Als je deze oliebollen echt bijzonder wilt maken zou je ze eens moeten serveren met wat in slagroom los geklopte advocaat. 

Waarom is advocaat eigenlijk zo’n oude vrouwen drankje? Ik vind het stiekem best lekker al eet ik het eigenlijk nooit. Net als boerenjongens. De laatste keren dat ik boerenjongens at, was in de winter editie vla van Campina. Vla met boerenjongens. Of boerenjongens smaak, want volgens mij zit er geen alcohol in. Wel lekker overigens. 

Nadat ik deze oliebollen had gemaakt bedacht ik me ineens hoe ze nóg lekkerder zouden zijn. Met banaan. Banaan is heerlijk met drank, volgens mij moet dat gewoon wel een gouden combinatie zijn. Mocht iemand het proberen, laat het me vooral weten! 

Ik heb mijn oliebollen van het jaar wel weer op. Ik kan er niets aan doen, maar als ik er een aantal op heb ben ik ze daarna ook echt wel zat. Zelfs heerlijke zelfgemaakte oliebollen gaan mij vervelen. Op oudejaarsavond bak ik dit jaar zelf donuts en appelbeignets. Ook geen straf. Een goed einde van een fijn jaar. En hopelijk ben ik de zoetigheid daarna weer even zat en kan ik het nieuwe jaar weer verder met gezond eten en afvallen. 

Oh, wij konden de boerenjongens eerst nergens in de supermarkt vinden. De ene supermarkt had ze helemaal niet, bij een ander stonden ze bij de alcohol. Mocht je ze echt nergens kunnen vinden zou je ze altijd nog zelf kunnen maken. Rozijnen weken in brandewijn. Die worden wel pas echt lekker als je ze lang laat staan, dus zelf maken is niet bepaald een snelle optie. Helaas. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Boerenjongens oliebollen
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 250 gram bloem
  2. 250 ml melk
  3. 1 ei
  4. 0.5 zakje gist
  5. 1 theelepel suiker
  6. zout
  7. boerenjongens
Instructions
  1. Maak een beslag van de bloem, melk, gist en het ei.
  2. Blijf goed roeren tot er geen klontjes meer in zitten.
  3. Roer hier een theelepel suiker doorheen.
  4. Laat het nu een uur rusten op een warme plek.
  5. Verwarm de frituur voor op 170 graden.
  6. Roer de boerenjongens en een beetje zout door het beslag.
  7. Laat telkens een eetlepels beslag in de olie vallen, bak niet teveel oliebollen tegelijk.
  8. Ik bakte er 5 tegelijk.
  9. In totaal is dit genoeg mix voor 10 oliebollen.
  10. Frituur de oliebollen ongeveer 5 minuten, draai ze halverwege een keertje om.
  11. Ze zijn klaar wanneer ze mooi goud bruin zijn.
  12. Laat de oliebollen even uitlekken op wat keukenpapier.
Notes
  1. De beste wensen voor het nieuwe jaar.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden
  1. Ilona
    Ilona zegt:

    Ik ga ze morgen maken! Nou ja, vooral qua idee voor boerenjongens erin. :) Verder gebruik ik karnemelk in plaats van gewone melk, maar de helft van de hoeveelheid gist en laat ik het beslag een uur of acht lang staan. En ik maak denk ik kleintjes, dat eet wel zo lekker. :)
    Dank voor de inspiratie in elk geval!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *