mediterraanse boerenkool

Slanke mediterraanse boerenkool stamppot

Slanke mediterraanse boerenkool stamppot

Misschien was het jullie wel opgevallen dat er de laatste weken weer veel vaker ongezonde gerechten op mijn blog verschenen. Hoewel er veel dingen naar de collega’s van mijn vriend gingen, heb ik zelf ook niet al te netjes gegeten. Ik probeer al maanden af te vallen en ben op dit moment 15 kilo kwijt, maar ik was het even zat. Ik wilde even alles eten waar ik zin in had, dat kan ik natuurlijk niet te lang doen want dan zit alles er weer aan. Daarom ga ik nu weer gezond verder! 

Hoewel boerenkool best gezond klinkt, was mijn oude boerenkool alles behalve gezond. Ik maakte mijn boerenkool met spekjes, veel roomboter, jus en vette rookworst. Héééérlijk, maar meer vet dan groenten. Zou het ook gezonder kunnen?

Als je een recept gezonder wilt maken begin je altijd met de slechte dingen eruit halen. Bij boerenkool kan dat ook, maar naar mijn mening houd je dan wel een erg saaie stamppot over. 

Daarom besloot ik om in plaats van alleen maar alles dat slecht is eruit te laten, ook heerlijke en gezonde smaken toe te voegen. Zo kwam ik er op deze gezonde slanke Mediterraanse boerenkool stamppot uit! 

Ik at deze boerenkool overigens zonder rookworst. Maar mijn vriend is toch altijd wat blijer als er wel een stukje vlees bij zit. Dat kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Slanke Mediterraanse boerenkool stamppot
Serves 4
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 500 gram boerenkool
  2. 800 gram kruimelige aardappelen
  3. 3 paprika's
  4. 1 bol knoflook
  5. Zongedroogde tomaten (liefst niet op olie)
  6. 1 rookworst
  7. 2 bouillon blokjes
  8. scheutje melk
  9. peper
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij het topje van de knoflook eraf, zodat je de teentjes net ziet zitten.
  3. Besprenkel hier een klein beetje olie overheen.
  4. Verpak de bol knoflook helemaal in aluminium folie.
  5. Leg de hele paprika's en de knoflook in de oven en laat deze 30 minuten liggen.
  6. Wanneer de parika's klaar zijn doe je ze in een boterham zakje zodat de schil los kan stomen.
  7. Schil de aardappelen.
  8. Doe de aardappelen in een pan, vul de pan met water tot de aardappels ongeveer een vingertopje onder water staan.
  9. Doe de bouillon blokjes in het water.
  10. Leg de boerenkool bovenop de aardappelen.
  11. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook, wanneer het kookt kun je de rookworst op de boerenkool leggen.
  12. Laat de boerenkool nu 20 minuten koken.
  13. Snij de geroosterde paprika in kleine stukjes en haal de tenen uit de bol knoflook.
  14. Giet de boerenkool af, maar laat een beetje kookvocht achter om de stamppot mee te stampen.
  15. Doe de paprika en knoflook bij de boerenkool en begin met stampen.
  16. Snij de zongedroogde tomaten fijn en doe deze ook bij de stamppot.
  17. Maak de boerenkool af met een beetje melk en roer het nog eens goed door.
  18. Direct serveren.
Notes
  1. Het lijkt veel knoflook, maar doordat deze gepoft is heeft die een veel mildere smaak.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
12 antwoorden
  1. Manon
    Manon zegt:

    Oh dit recept ga ik eens proberen!! wij hebben laatst ook mexicaanse stamppot gemaakt was ook zo lekker. Wij houden hier thuis wel van dingen uitproberen.

    Beantwoorden
  2. Bianca
    Bianca zegt:

    Dankjewel voor deze gezonde manier van Boerenkool. Wij eten bijna wekelijks boerenkool, maar ik ben ook bezig met lijnen en ga niet 2x een maaltijd koken dus eet ik wel mee…dit is alleen een fijner recept en gezonder :D x

    Beantwoorden
  3. Anniek
    Anniek zegt:

    Oooh, wat lijkt me dit een hele variatie! Ik vind dat boerenkool soms nog wel eens een beetje smaakloos kan zijn (hallo mosterd), dus dit lijkt me echt een top idee!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.