Rucolasoep

  • Bereidingstijd

    30 minuten

  • Aantal personen

    Twee personen

Ingrediënten

 

  • 200 gram aardappel
  • 100 gram rucola
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • Sriracha saus naar smaak

Toppings

  • extra rucola
  • geroosterde boterham met kaas
  • slagroom
  • pijnboompitjes
  • geitenkaas

Instructies

  • Stap 1

    Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes. Doe de aardappel, rucola, het water en het bouillonblokje in een pannetje.

  • Stap 2

    Kook de soep in 25 minuten gaar en maak alles met de staafmixer fijn. Breng op smaak met Sriracha en serveer direct.

  • Stap 3

    Voeg vervolgens de toppings toe die jou het lekkerste lijken. Deze keer had ik extra rucola, yoghurt en een boterham met kaas. Geitenkaas met pijnboompitten is ook erg lekker.

rucolasoep

Het is weer eens tijd voor een soepje. Ik heb vrij van school, alleen nog een paar toetsen te gaan. Genoeg tijd dus om ’s middags te lunchen met soep. Dat doe ik dan ook bijna elke dag. Dit keer maakte ik een rucolasoep. 

Soep als avondeten vind ik vaak minder fijn, maar als lunch kun je mij echt nergens blijer mee maken. Het is gezond, vult goed en is lekker warm. Je eet makkelijk wat extra groenten en ik drink vaak ook te weinig, dan helpt een flinke kom soep ook. Daarbij is het gewoon onwijs simpel om te maken en kun je ook makkelijk wat groenten opmaken die al nét iets te lang liggen. 

Tot zover mijn liefde voor soep. Bijna dan. Ik ben namelijk afgelopen weekend naar de Tong Tong Fair gegaan. Daar heb ik ook een heerlijke Indonesische soep gegeten met lam en lontong. Die wil ik ook graag nog een keer namaken. Het leek wel een curry. Verder zet ik risolles ook op “dit moet ik nog maken”-lijstje. Ik vond ze daar een klein beetje flauw, maar het idee is geweldig. Een soort combinatie tussen een loempia en een kroket. 

Al met al heeft de Tong Tong Fair mij wel geïnspireerd om weer wat nieuwe gerechten te proberen. Ik ben dan ook de volgende dag meteen naar de toko gegaan om nog wat nieuwe kruiden en ingrediënten te halen.  Ik vind het op mijn blog soms lastig om Aziatische gerechten te delen. Ik ben namelijk helemaal geen kenner van de Aziatische keuken, veel smaken en producten zijn voor mij ook nieuw. Maar ik vind het wel leuk om ermee te experimenteren, dus ik ga jullie gewoon meenemen op mijn ontdekkingsreis. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.