kruidnoot cupcakes

Kruidnoten cupcakes

Kruidnoten cupcakesIk ben er vroeg bij dit jaar, maar heb enorm veel zin om verschillende baksels te maken voor sinterklaas. Sinterklaas is één van die momenten waarop je zonder schaamte veel te veel kunt snoepen. Het bekendst zijn natuurlijk de kruidnoten, heel simpel om te bakken. En het leuke is dat je er vervolgens nog eens enorm veel mee kunt maken. Zo maakte ik deze cupcakes met kruidnoten! 

Vroeger had ik altijd sterke principes. Geen pepernoten tot het echt 5 december is. Een goede regel, want anders zou de pret 2 maanden van te voren al beginnen bij mij. 

Maar nu ik mijn eigen foodblog heb kan ik natuurlijk niet na Sinterklaas aankomen met mijn recepten voor 5 december. Dus er zat niets anders op dan al ruim op tijd beginnen met bakken en proeven. Het is een zwaar bestaan, foodblogger zijn. 

Deze cupcakes zijn echt een aanrader, niet alleen zitten er kruidnoten in het cakeje. Ook smaakt de roomkaas topping subtiel naar kruidnoten. Heerlijk! Al zeg ik het zelf. Ik heb er ook positieve reacties op gekregen! 

Dus wil jij deze Sinterklaas iets extra’s op tafel zetten naast de schalen kruidnoten, enorme taaitaai poppen en schuimpjes. Verwarm je oven dan vast voor en maak deze heerlijke cupcakes. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Kruidnoten cupcakes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 100 gram zelfrijzende bloem
  2. 100 gram kristalsuiker
  3. 200 gram roomboter
  4. 2 eieren
  5. handje kruidnoten
  6. 100 gram roomkaas
  7. 75 gram poedersuiker
  8. 2 tl koek en speculaas kruiden
  9. 1 tl kaneel
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak van 100 gram roomboter, de bloem, kristalsuiker en de eieren een beslag.
  3. Vet de vormpjes in en verdeel er bloem in, zodat de cupcakes niet plakken.
  4. Roer de kruidnoten door het beslag.
  5. Vul de vormpjes tot de helft met het beslag, ik haalde hier 9 cupcakes uit.
  6. Plaats dit nu voor 20 minuten in de oven.
  7. Laat de rest van de roomboter op kamertemperatuur komen.
  8. Maak de topping door de roomboter, poedersuiker en de roomkaas in de keukenmachine te vermengen tot je een glad mengsel hebt.
  9. Meng de koek en speculaas kruiden met de kaneel en gebruik hiervan de helft, roer dit door de topping heen.
  10. Wanneer de cupcakes afgekoeld zijn kun je de topping op de cupcakes spuiten.
  11. Leg een kruidnoot op iedere cupcake en maak af door je kruidenmengsel met een zeefje voorzichtig over de cupcakes te verdelen.
Notes
  1. Zo zal het zeker een fijne Sinterklaas zijn!
  2. With love,
Season with love http://www.seasonwithlove.nl/
25 antwoorden
  1. Kimberly
    Kimberly zegt:

    Ohhh wat zien ze er lekker uit! Ik krijg er helemaal honger van :D Ik ga jouw receptje ook snel eens maken, het is dat er nu al een worteltaart in de oven staat anders wist ik het wel hihi

    Beantwoorden
  2. Jill
    Jill zegt:

    Ah echt een leuke blog heb je! Normaal volg ik geen foodblogs omdat ik gewoon echt geen keukenprinses ben, maar jouw recepten lijken me echt super lekker :)

    Beantwoorden
  3. Lianne
    Lianne zegt:

    Hmm, ziet er lekker uit zeg! Normaal gesproken probeer ik de kruidnoten zoveel mogelijk te mijden, anders vreet ik ze met zakken tegelijk. Maar in de vorm van een taartje is wel een leuk idee!

    Beantwoorden
  4. saarenzo
    saarenzo zegt:

    Ooee dat ziet er erg lekker uit! Ik heb een keer met mijn beste vriendin van overgebleven kruidnoten een kruidnoten mon chou taart met daarop overgebleven kerstschuimkransjes gemaakt. Was net zo vies als het klinkt hahah.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *