kippen saucijzenbroodje

Kip saucijzenbroodjes

Kip saucijzenbroodjesSoms ben ik zó blij met het resultaat van mijn gerechtjes. Dit was één van die dingen. Het was eigenlijk een noodoplossing, want het gehakt was op. Maar stiekem is dit veel lekkerder en was ik echt verbaasd over het resultaat! Daarom kon ik het niet laten om dit recept met jullie te delen.

Het was zo’n lekker weer dat mijn vriend en ik besloten om lekker hapjes in de tuin te gaan eten als avondeten. Weer eens wat anders dan de wekelijkse barbecue. Die we overigens eerder het weekend al hadden gehad bij mijn schoonzus, was lekker en gezellig!

Als hapjes had ik mini pizza’s met rucola en Parmezaanse kaas, friet van zoete aardappel, mini kip burgers en dus deze kip saucijzenbroodjes. Het was heerlijk! Al zijn wij eigenlijk geen mensen om zo’n avondje te doen, want het idee was dat we lekker rustig zouden eten en lekker een poosje buiten zouden zitten. Maar als het eten voor onze neus staat dan gaat het allemaal ineens heel snel. Herkenbaar?

We hadden ook weer eens veel te veel, dat heb je helaas nogal snel als je maar voor twee kookt. Volgende keer maar gewoon wat mensen uitnodigen!

 

Kip saucijzenbroodjes

Wat heb je nodig:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel chili saus
  • peper
  • (optioneel) zonnebloempitten
  • 1 ei

Snij de kipfilet eerst in stukjes. Doe het vervolgens in de keukenmachine en pulse het nog een paar keer totdat je een mooi gehakt hebt. Het moet niet te fijn zijn, maar je wilt ook geen hele stukken meer hebben.

Laat het bladerdeeg ondertussen vast ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het paprikapoeder, het kerriepoeder, de ketjap, de peper en de chili saus bij het kippengehakt. Roer dit goed door elkaar.

Leg een beetje kippengehakt op een plakje bladerdeeg en maak hier in het midden een dikke worst van.

Klop het ei los en smeer één kant van het bladerdeeg hiermee in. Rol het bladerdeeg nu tot een saucijzenbroodje.

Eigenlijk zou je ze op dit moment al kunnen afbakken. Ik maakte er mini broodje van door ze op dit moment in stukken te snijden. Ook heb ik aan de bovenkant nog een beetje ei gedaan en hierover wat zonnebloempitten gedaan. Gewoon als extraatje.

Bak de broodjes in 20 a 25 minuten af totdat de kip gaar is en de broodjes een beetje kleur hebben.

Enjoy!

Kip saucijzenbroodjes

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

15 antwoorden
  1. Deb
    Deb zegt:

    Klinkt allemaal heerlijk en inderdaad weer eens iets anders dan de BBQ zo’n tafel vol lekkere hapjes. Je kip saucijsjes zien er heerlijk uit; ben benieuwd hoe ze smaken. Misschien dat ik er zelf nog een theelepel sambal doorheen zou doen want ik houd enorm van pittig eten ;-).

    Beantwoorden
  2. Adinda
    Adinda zegt:

    Gisteren ben ik je blog tegengekomen en ik ben er blij om! Woon sinds drie jaar op mijzelf, maar het koken wil nog steeds niet lukken. Jouw recepten zijn simpel, goed uitgelegd en lijken me ook heel smaakvol! Hele leuke blog, daar mag je trots op zijn :)

    Beantwoorden
  3. Cynthiiaa
    Cynthiiaa zegt:

    Oh hemels, dit is echt heavenly.. oh ketjap erin? Oh my god! Wat een lekkere kip saucijzenbroodjes. Oh nooom! MAM! Je moet deze maken! :D MAM. Serieus, ik ben niet zo’n genius met koken. Ik maak vaak mijn brood warm in de oven, lekker roosteren.. verbrand altijd.. Ik bedoel dan ook echt altijd. :””)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.