gevuld vlechtbrood

Gevuld vlechtbrood

Gevuld vlechtbroodAls echte kookgek kijk ik natuurlijk veel te veel kook pr0gramma’s. Heel Holland bakt is dan ook één van de programma’s die ik trouw volg. Twee weken terug zag ik in dat programma één van de deelnemers (Jacques) een vlechtbrood maken met 3 verschillende vullingen. Later kon ik het recept helaas niet vinden dus ben ik puur met het idee zelfs aan de slag gegaan. Hierbij dus mijn versie van een gevuld vlechtbrood. 

Ik weet niet zeker wat Jacques als vulling had, volgens mij was het ongeveer vergelijkbaar. Ik vulde mijn brood met een tomaten tapenade, olijven tapenade en pesto

Ik vind zulke dingen veel te lekker. Als ik de kans zou krijgen zou ik hier de hele dag door stukjes van snijden en dan aan het eind van de avond erachter komen dat ik bijna het hele brood op heb gegeten. Gelukkig kreeg ik daar deze keer de kans niet voor, ook dit brood ging naar de collega’s van mijn vriend. 

Al moest ik het natuurlijk wel even proeven. Ik vind het altijd eng om iets weg te geven als ik het van te voren niet heb kunnen proeven. Zeker met dingen als deeg weet je nooit hoe het precies uit de oven komt. Nouja, een ervaren bakker zal vast niet meer nerveus zijn bij elk brood. Maar voor mij blijft het toch elke keer een beetje spannend. 

Dit brood is al prachtig als het in zijn geheel op tafel ligt, maar als je het aansnijdt en de verschillende vullingen ziet dan is dat nog mooier! Hiermee ga je indruk maken!


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Gevuld vlechtbrood
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 250 gram bloem
  2. 30 gram roomboter
  3. 5 gram suiker
  4. 125 ml melk
  5. half zakje gist
  6. 1 opgeklopt ei
  7. zout
  8. wit sesamzaad
  9. zwart sesamzaad
  10. tomaten tapenade
  11. olijven tapenade
  12. pesto
Instructions
  1. Doe de bloem in een schaal en doe hierbij de roomboter, suiker, melk, gist en wat zout.
  2. Kneed hiervan een zacht deeg.
  3. Je bent zeker een kwartier stevig aan het kneden.
  4. Het deeg is goed wanneer je het uit kunt rekken tot een dun vliesje zonder dat het breekt.
  5. Verdeel het deeg in 3 delen en bol deze stukken op tot een mooi bolletje.
  6. Laat het deeg zo een half uur rijzen.
  7. Maak van de balletjes een kegel en rol deze vervolgens uit tot lange dunne slierten.
  8. Doe dit met alle drie de stukken.
  9. Leg op elke sliert in het midden een royale portie van de vullingen.
  10. Smeer een beetje ei aan de zijkant van de sliert en vouw hem vervolgens weer dicht.
  11. Doe dit met elke rol.
  12. Smeer de bovenkant van elke rol nu in met het ei en verdeel op 1 rol het witte sesamzaad, op een andere rol het zwarte sesamzaad en laat de laatste rol kaas.
  13. Leg de rollen nu bij elkaar neer en begin deze voorzichtig te vlechten zoals je een normale vlecht ook zou vlechten.
  14. Vouw het einde aan beide kanten naar onder.
  15. Laat het deeg nog eens 45 minuten rusten.
  16. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  17. Plaats het brood voor een half uur in de oven.
Notes
  1. Het kost wat tijd, maar het is het waard!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

20 antwoorden
  1. Emily van Kampen
    Emily van Kampen zegt:

    Ik heb ook gezocht naar dat recept van Jaques, maar inderdaad (nog) niet gevonden. Wel heel veel andere recepten die ik wilde hebben trouwens. Ik ben heel blij met jouw versie, kan ik toch nog iets bakken wat er op lijkt

    Beantwoorden
  2. Kimberly
    Kimberly zegt:

    Toen ik dit zag bij HHB kreeg ik er ook zo’n zin in, thanks voor het receptje! Mede door je mooie foto’s wil ik dit echt eens maken, ben benieuwd naar de smaak!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.