Carrotcake havermout

  • Bereidingstijd

    5 minuten

  • Aantal personen

    1 persoon

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • 30 gram havermout
  • 250 ml (magere) melk
  • 20 gram rozijnen
  • 1 theelepel koek & speculaaskruiden
  • optioneel: honing

Instructies

  • Stap 1

    Rasp de wortel fijn.

  • Stap 2

    Doe alles bij elkaar in een pannetje.

  • Stap 3

    Verwarm de havermout rustig en blijf regelmatig roeren tot hij de juiste dikte heeft.

havermoutcarrotcake

Hoewel ik weet dat een ontbijt belangrijk is, ben ik toch nooit een fanatieke ontbijter geweest. Als ik later opsta bak ik een heerlijk eitje, maar op een doordeweekse dag eet ik makkelijk wat kwark. Niet echt vullend, daarom maakte ik dit keer een carrotcake havermout. Gezond en vullend. 

Het is bijna beschamend om te zeggen, maar ik doe voor de zoveelste keer weer een poging om gezonder te leven en wat af te vallen. Meer groenten eten vind ik ook erg belangrijk. Als tussendoortje, bij de lunch en bij het avondeten meer groenten eten vind ik gemakkelijk. Bij het ontbijt daarentegen eet je niet zo snel groenten. Met deze havermout heb je je eerste portie groenten alvast gehad. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste. 

Het belangrijkste is dat het gewoon een gezond, simpel en lekker ontbijtje is. Binnen enkele minuten klaar en hiermee heb ik tenminste niet binnen een uur alweer trek. 

Eerlijk is eerlijk, het allerlekkerste van carrotcake vind ik wel altijd de roomkaastopping. Die mis ik dus wel bij deze havermout. Maar je kunt natuurlijk niet alles hebben. Gelukkig maken de rozijnen het wel een beetje zoet, maar je zou altijd nog extra honing toe kunnen voegen. 

Wat is jullie favoriete ontbijt?

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.